18 Mayıs 2015

Elmalı Ay Çöreği

 Malzemeler:

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kakao (50 gr)
  • 1'er paket vanilya ve ,kabartma tozu
İç harcı için:
  • 4 adet elma
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kakao (50 gr)
  • 100 gr kuru üzüm
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 200 gr ceviz
  • 2 paket vanilya
Hamuru için:
  • 1 paket yumuşamış margarin
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Öncelikle keki pişirin.Şeker ve yumurtayı çırpın diğer malzemeleri ekleyip 170 dereceye ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin.

İç harcı için elmaları soyup rendeleyin ,toz şekeri ilave edip yumuşayana kadar soteleyin.Ocaktan alın diğer malzemeleri ve pişirdiğiniz keki ufalayarak katın .Hepsini güzelce karıştırın .Çok kuru olursa bir kaç kaşık süt ilave edebilirsiniz.

Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun 10 dakika dinlendirin.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp merdane ile ince bir şekilde açın..Harçtan  elinizle hamurun enine eşit boyda uzun parçalar yapın ,hamura koyarak ay şeklinde sarın.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 dereceye ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA