28 Şubat 2015

PASTANE POĞAÇASI



Malzemeler:


  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 fincan sıvı yağ 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fincan ılık süt
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • yarım paket yumuşamış margarin
İçine beyaz peynir,üzeri için yumurta sarısı

Yapılışı:
  1. Süt ve mayayı yoğurma kabına alarak mayayı sütün içinde  eritin.Diğer malzemeleri ekleyerek ele yapışmayacak ama çok sertte olmayacak kıvamda bir hamur elde edin.Kabın üzerini streç filmle kaplayın üzerine de kalın bir mutfak örtüsü örterek sıcak bir yerde 1 saat bekletin.
  2. Kabaran hamurdan parçalar koparıp elinizde açın peyniri koyup şekil verin yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.Tepsi mayası için yarım saat daha bekleyin ,üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler yapın.
  3. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana kadar pişirin.Poğaçaların daha yumuşak olmasını istiyorsanız fırından çıkınca üzerini kalın bir mutfak bezi ile örtüp bu şekilde soğumaya bırakın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA