08 Ağustos 2014

PIRASALI BÖREK


Evde sevmeyen yoktur bu böreği sıkça da yaparım ama şimdiye kadar buraya eklememişim nedense...

Malzemeler:

  • 1 kg incelerinden pırasa
  • tuz,pul biber,kara biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet kesme şeker
  • 5 adet yufka
  • 5-6 kaşık zeytin yağı
  • yufkaların arasına sürmek için eşit miktarda su ve sıvı yağ karışımı
  • üzeri için yumurta sarısı

Hazırlanışı:
  1. Pırasaları yarım cm kalınlığında ince ince doğrayın.Tencereye yağı koyup ısıtıp önce yemeklik doğranmış kuru soğanları koyarak pembeleşene kadar kavurun, pırasaları katın yüksek ateşte ara ara karıştırarak 6-7 dakika soteleyin.
  2. Baharatlarını,tuzu ve şekeri ekleyerek altını kısın ,pırasalar yumuşayana kadar 10 -15 dakika pişirin.
  3. Yufkaların yarısını arasına su ve yağ karışımından  4-5 kaşık kadar sürerek tepsiye dizin,ortaya pırasayı koyun.Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın.(Ben ıspanaklı ve pırasalı börek yaparken yufkaları büzdürmeden tepsinin boyuna göre kopartıp düz olarak koyuyorum).
  4. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA