24 Temmuz 2014

TAVUKLU LAZANYA






Malzemeler:

  • 1 kg kuşbaşı tavuk et i(göğüs ve but karışık)
  • 3 yemek kaşığı mısır
  • 2 adet  kapya biber
  • 3 adet  köy biberi
  • 4-5 iri diş sarımsak
  • pul biber,karabiber,tuz,kekik
  • 4 kaşık zeytinyağı
Beşamel sos:
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz,karabiber
Lazanya (kare borcam için 9 yaprak) ve üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
  1. Soğanları ikiye bölüp piyazlık doğrayın.Biberleride ikiye bölerek ince ince doğrayın.Sarımsaklarıda küçük küçük doğrayın.
  2. Tencereye yağı alıp ısınınca tavukları ekleyin ,yüksek ateşte 5 dakika kavurun.Kapağını kapatıp altını kısın,tavuklar suyunu çekene kadar pişirin.    
  3. Soğanları ilave edip ölene kadar kavurun,ateşi yükseltin biberleri ve sarımsağı ekleyin.1-2 dakika çevirip mısırı ekleyin .2-3 dakika daha kavurup baharatlarını ekleyin ocaktan alın.
  4. Beşamel sosu buradaki gibi pişirin.
  5. Büyük kare borcama biraz beşamel sos sürün üzerine bir kat lazanya dizin,tavuğun yarısını koyup her yerine eşit olarak yayın.
  6. İkinci kat lazanyayıda dizerek üzerine biraz sos sürün, kalan tavuğu koyarak üzerine kalan başemel sosu yayın .Bolca kaşar peyniri rendesi serperek 200 derecede kaşar eriyip biraz kızarana kadar pişirin.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA