20 Ağustos 2009

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI VE SOSLU HAVUÇ


Ramazan ayınında sıcak günlere denk geldiği şu günlerde sizde hafif yemekleri tercih ediyorsanız soslu havuç güzel bir seçenek olacaktır umarım .Tarifi lezzet dergisinden almıştım, ben kendime göre bazı ufak değişiklikler yaparak pişirdim biz severek yedik.Hayırlı ramazanlar ,sofralarınız bereketli olsun...

Malzemeler:
  • 5 adet havuç
  • 1 adet kurusoğan
  • 1/2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • yarım çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
  • 1,5 / 2 bardak sıcak su
  • tuz,karabiber,maydanoz
  1. Havuçların kabuklarını temizleyip önce uzunlamasına dörde bölüp sonra uzun şeritleri ortadan ikiye bölün.Soğanı yemeklik doğrayın ve pembeleşinceye kadar sıvıyağda kavurun.
  2. Havuçları ekleyip bir kaç dakika soteleyin.Üzerine sıcak suyu ilave edip havuçlar yumuşayıp suyu azalana kadar pişirin.Havuçları suyunu süzüp servis tabağına alın.
  3. 1,2 yemek kaşığı sıvıyağda rendelenmiş sarımsakları biraz soteleyin.Üzerine limon suyunu,toz şekeri,karabiberi , tuzu ve süzdüğünüz suyu ekleyip karıştırın.
  4. Havuçların üzerine gezdirip kıyılmış maydanozla süsleyin.


DOMATESLİ BULGUR PİLAVI


Malzemeler:
  • 1 kase bulgur
  • 3 adet büyük domates
  • 6-7 adet sivri biber
  • tuz,nane, pulbiber
  • 2 kase tavuk suyu yada 2 kase su +1 tablet tavuk bulyon
  • 100-150 gr kadar margarin/arzuya göre sıvıyağda kullanabilirsiniz
  1. Biberleri ufak ufak doğrayıp yağda öldürün.Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ilave edin.Tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika kadar domatesleri pişirin.
  2. Bulguru,baharatları ve suyuda ekleyip karıştırın, kısık ateşte pişirin.

1 yorum:

 

NALAN MUTFAKTA