01 Mart 2009

FIRINDA BAHARATLI TAVUK


Tavuğu genelde teflon tavada hiç yağ koymadan kısık ateşte kendi yağı ile kızartıyorum .Bir süredirde fırın poşetinde yapmak hem daha pratik geliyor hemde çok daha lezzetli oluyor tavuklar.Yanında pilav ve salata ile en sevilen menülerden birisidir bizim evde.




Malzemeler:
  • 8 adet tavuk pirzola/1 kg

  • istediğiniz miktarda baharatlar/kekik,kırmızı biber,karabiber,tuz

  • 1 tatlı kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • arzu ederseniz 1 tatlı kaşığı limon suyu


Yapılışı:

  1. Tavukları güzelce yıkayıp süzülmesi için süzgece alın.

  2. Bir kapta sıvıyağ,limon ve tüm baharatları ve tavukları güzelce karıştırıp her tarafını baharatlarla ovalayın.Vaktiniz varsa biraz bekletin.

  3. Fırın poşetinin içine 1 tatlı kaşığı un koyarak her yerine bulaşmasını sağlayın.Tavukları derileri yukarı gelecek şekilde dizip poşetin ağzını teliyle sıkıca kapatın.

  4. 200 derece fırında 1 saat kadar pişirin.Kontrol edin daha kızarmasını istiyorsanız bir 10 dk daha tutun.
  5. İsterseniz tavukların aralarına pataes ve havuçta ekleyebilirsiniz.


2 yorum:

 

NALAN MUTFAKTA