21 Şubat 2009

ELMALI - HAVUÇLU KURABİYE



Hamur için:


  • 250 gr margarin (yumuşamış)

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

  • yarım çay bardağı sıvıyağ

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartmatozu

  • 4,5 su bardağı un


İçi için:



  • 3 tane elma

  • 3 tane havuç

  • 1 çaybardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker

  • tepeleme1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi

(büyük boy çay bardağı kullanılacak)

Yapılışı:


  1. Elma ve havuçları rendeleyerek toz şeker ekleyin, suyu çekilene kadar pisirilir.

  2. Tarçını ve cevizi ekleyip karıştırın ocaktan alın.Soğuması için kenarda bekletin.

  3. Hamur için gereken malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumusak hamur yapın. Yarım saat buzdolabında dinlendirin.

  4. Hamuru ikiye bölüp her parçayı yarım cm. kalınlığında merdane ile açın.Üçgen parçalar kesin (sigara böregi).

  5. Elmalı içide iki parçaya ayırın eşit miktarda hamurlarıngeniş kısmına koyup kıvırın.

  6. Kıvırılan yer alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.

  7. Önceden ısıtılmış 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin,soğuyunca üzerine pudra sekeri serpin.

    Not:İçi sadece havuç kullanarakta hazırlayabilirsiniz

5 yorum:

  1. Merhabalar ellerinize sağlık... Çok güzel olmuş..
    meyvesepeti.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Nalan sen mutfaktayken bunları yapıyorsan lütfen hep mutfakta kal:) Blogunun takipçisiyim. Görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  3. Enfes görünüyor bu kurabiyeler Nalancım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Hem elma hem havuç ikisi birlikte eminim çok güzel olmuştur.
    Ellerine sağlık.sevgiler.
    www.semraninmutfagi.com

    YanıtlaSil
  5. Elmali kurabiyelere bayilirim, icerisindeki havucun da ayri bir lezzet kattigina eminim. Ellerine saglik canim. Sicacik sevgiler.

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA