25 Şubat 2009

ARNAVUT CİĞERİ




Malzemeler:



  • 1/2 kg kuzu ciğeri

  • 3-4 yemek kaşığı un

  • pul biber,kırmızı toz biber,tuz

  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ



Yapılışı:


  1. Ciğeri kuşbaşı doğrayıp yıkayın ve süzgece alıp suyunun süzülmesi için biraz bekletin.Kağıt havlu üzerine alarak suyunu çekmesini sağlayın.

  2. Unu tuz ve baharatları bir kapta karıştırıp ciğerleri içine atın her yerine bulanmasını sağlayın.

  3. Sıvı yağı teflon tavaya koyarak kızdırın ,tel süzgece alarak fazla ununu aldığınız ciğerleri atıp 2-3 dakika kızartın.Çok pişirirseniz sertleşirler

  4. Piyazlık doğradığınız kurusoğan,maydanoz ve patates kızatması ile servis yapın.

3 yorum:

  1. Nalancım bayılırım Arnavut ciğerine, hatta biraz acılı olmalı benimkisi:).
    Ellerine sağlık canım, süper yapmışsın, sunumu da harika:).
    Sevgiler...
    aslı

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım sakatat yemeği çok tercih etmesem de arnavut ciğerini çok severim.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Çocukken annem yapardı. O zamanlar yerdim. Şimdi ise...

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA