22 Aralık 2008

KIRMIZI KADİFE PASTASI (Royal velvet cake)



Uzun zamandır yeni bir şeyler denemedim ,arada denedikleriminde fotoğraflarını çekemediğim için güncelleme yapamadım.Üzerinede bir şeyler yazmama isteğim eklenince uzun bir ara oldu biliyorum...


Yabancı yemek sitelerini gezmeyi ve tarifleri incelemeyi çok seviyorum.Pek çoğunu daha sonra denemek üzere kaydediyorum ama deneyebildiklerim sınırlı oluyor.Bu pastayı görüp çok beğenmiştim ,yapalıda baya zaman oldu aslında nedense eklememişim bu güne kadar.Görüntüsüde tadıda güzel bir pasta oldu,değişik bir pasta tarifi arayanlar için yapılmasını öneririm.İçine konan sirke sizi korkutmasın yerken kokusu yada tadı anlaşılıp rahatsız etmiyor.


Kek için malzemeler :

2 büyük boy yada 3 küçük boy yumurta
300 gr toz şeker (2 su bardağına yakın kullandım )
125 gr oda ısısında tereyağ (ben 1 + 1/3 su bardağı sıvıyağ kullandım)
1 su bardağı un + 1/2 su bardağı kek un
1,5 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı toz gıda boyası
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı sirke
240 ml buttermilk

Buttermilk Türkiyede olmadığı için onun yerine 1 su bardağı (240 ml) ılık süte 1 yemek kaşığı sirke ilave ederek 30 dk kadar bekletip kullanıyoruz.Bunun yerine ayranda kullanılabiliyor.


  1. Fırını 175 dereceye ayarlayın

  2. Bir kabın içinde unu, kakaoyu, karbonatı, tuzu ve vanilyayı eleyerek karıştırın.

  3. Ayrı bir kabın içinde yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker çırpmaya devam ederek ekleyin.

  4. Buttermilki ,unlu karışımı,sirkeyi ve gıda boyasını ilave ederek karıştırın.

  5. 26 cm'lik kelepçeli kalıba dökerek 1 saat kadar pişirin.

Orjinal tarifteki bol krem peynirli krema yerine biraz araştırma yaparak Işıl'ın tarifini yapmaya karar verdim.

Krema malzemeleri:


  • 2 su bardağı süt

  • 1 adet küçük boy yumurta

  • ½ paket labne peyniri

  • 2/3 su bardağı un

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 çay kaşığı vanilya

Un, süt, şeker ve yumurtayı muhallebi gibi pişirin. Ocaktan alarak biraz soğumasını bekleyin.Vanilya ve labneyi katarak mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Soğuyan keki ikiye bölün ,isterseniz üzerini ve yanlarını biraz traşlayın.Çıkan parçalarıda ufalayarak daha sonra pastayı süslemek için kullanabilirsiniz.

Soğuyan kremanın yarısını arasına ,yarısınıda üzerine sürerek istediğiniz gibi süsleyin.Ben bol hindistan cevizi ile süsledim.

14 yorum:

  1. Ellerine sağlık, harika bir pasta olmuş.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık arakdaşım ne kadar güzel şeyler yapmışsınız banada beklerim sevgiler

    ahsapboyaci.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. Yeni yilin hepimize, oncelikle, saglik, mutluluk ve basari, ulkemiz icin de aydinlik yarinlar getirmesi dileklerimle, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Her yeni yil,
    tazelenen umutlarin,
    cogalan sevgilerin habercisidir.
    2009 yili da böyle olsun,
    ama
    hep güzel olsun.
    NICE GÜZEL YILLARA

    YanıtlaSil
  5. 2009 yılında da hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğimle. İyi ve sağlıklı seneler!

    YanıtlaSil
  6. enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  7. nalancığım sen hep nalanmutfakda ol hiç çıkma ordan çünkü pasta harikaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  8. almanyada yasiyorum,bu lapne peniri olarak ne kullana biliriz acaba yani bildigimiz krem peynir mi?
    tesekkurler

    YanıtlaSil
  9. cnm nefis olmuş pastan harika ellerine sağlık
    sevgiylekal

    YanıtlaSil
  10. Cok güzel bir görüntü,ellerinize saglik.
    Güzel bir haftaya baslamaniz dilegiyle,sevgiler.
    Bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  11. Bu pastayı görünce aklıma Harlem'deki bir restoran geldi. Tezgahında kocaman bir velvet cake duruyordu!

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, adres degisikligini bildermek istedim. Artik bana bu adresten ulasabilirsiniz: http://lavantin.wordpress.com

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Cok güzel görünüyor harika ellerine saglik.Sevgiyle kal

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA