20 Ocak 2008

FASÜLYE KAVURMASI



Mutfağımı kaç gündür güncelleyemedim biliyorum.Bu ara yoğun bir şekilde örgü örüyorum ve bilgisayara oturup bir şeyler yazmaya pek vaktim olmadı.Doğrusu canımda pek istemedi,dönem dönem bunu yaşıyorum, bilmem sizlerede olurmu?Pratik bir yemek fasülye kavurması ,aslında fasülye turşusu ile yapılıyor bildiğim kadarı ile ama (yanlışım varsa bilenler düzeltsin lütfen) böyle haşlayarakta güzel oluyor turşunuz yoksa eğer.

İstediğiniz miktarda fasülyeyi varsa düdüklü tencerede yoksa normal bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar tuzlu suda hasşlayın.Soğuduktan sonra avucunuzun icinde suyunu iyice sıkın. İkişer cm uzunluğunda doğrayın.Teflon tavada 1 adet yemeklik dogradığınız kuru soğanı sıvı yağ ile birlikte sarartın.Fasülyeleri ekleyip bir iki dakikaçevirin, üzerine arzuya göre karabiber kırmızı biber ekleyip 3-4 yumurta kırıp pişirin.Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. ellerinize saglik, fasulye kavurmasini çok severim, harika yapmissiniz, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben bu halini turşu olandan daha çok beğeniyorum. Ellerine sağlık Nalan. Lezzetlı ve kolay.
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım tariflerinize,ellerinize sağlık. banada mutlaka beklerim..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bu yemegi istanbul'da calisirken de cok duydum ama tadmak kismet olmadi. Senin tarifinle denemek isterdim, ellerine saglik.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Nalancim ellerine saglik cok harika görünüyor.Degisik olunca fasulyede gözüme güzel görünüyor.Bendede fazulye tarifi var:)Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  6. Nalan'cığım,bizdede turşusunu çok kavururlar canım..Zaten sende belirtmişsin..))Eminim senin yaptığın da çok lezzetli olmuştur.
    Ellerine sağlık..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  8. nalancım ayy çok severim fasülye kavurmayı.karadenizli arkadaşlarımda çok yemişimdir.ellerine sağlık.canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. harika olmali ellerine saglik

    YanıtlaSil
  10. Hep yapmak istediğim bir tariftir ama bir türlü emin olamadığım için yapamıyorum.Neyse ki şimdi görüntüsünü beğendim sevgilerr.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Soğanları yemeklik değil de, piyazlık doğrayın, bol olması da önemli. Bir de mutlaka sarımsak ekleyin. Bir de böyle deneyin :)

    YanıtlaSil
  12. bu şekilde de tarif var.

    http://oktayustam.com/tarifler/8646-fasulye_kavurmasi.html

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA