09 Ocak 2008

BAŞAMEL SOSLU FIRINDA PATLICAN OTURTMA



Malzemeler:


  • 4 -5 adet patlıcan

  • 500 gr kıyma

  • 3-4 adet sivri biber

  • 2 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 3 adet domates

  • tuz,karabiber

  • 1 büyük kuru soğan

  • rendelenmiş taze kaşar peyniri

  • kabın en alt sırasına dizmek için yeterli lazanya

Başamel sos için:


  • 4 su bardağı süt

  • 4 yemek kaşığı un

  • 4 yemek kaşığı margarin yada arzuya göre tereyağ

  • tuz , biraz karabiber

Yapılışı:


  • Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletin.Yıkayıp güzelce kağıt havlu ile kurululayıp yağda kızartın.

  • Kıymalı harç için soğanı yemeklik doğrayın biraz kavurup kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu salıp çekince doğranmış biberi ekleyin.Biraz kavurup kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ekleyin.Sarımsaklarıda doğrayıp ekleyin suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.Ocaktan alıp tuzunu biberini ilave edin.

  • Lazanyaları pakette belirtildiği gibi haşlayıp hazırlayın.

  • Başamel sos için yağı tencereye alın.Eriyince unu ilave edip kokusu çıkıp biraz pembeleşene kadar kavurun.Soğuk sütü ekleyip karıştırarak pişirin.

  • Büyük dikdörtgen borcama biraz başamel sostan sürün.Üzerine bir sıra lazanya dizin.Üzerine sosun yarısını dökün.Kıymalı harcın tamamını üzerine yayın.

  • Üzerine patlıcanları dizin.

  • Kalan sosun tamamını döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

  • 175 derecede üzeri kızarana kadar fırında pişirin.

13 yorum:

  1. nalancım merhaba.Ne güzel bir resim öyle.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. görüntü mükemmel.Mutlaka tadıda çok güzeldir.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik canim, harika bir goruntu var su an karsimda, enfes yaaa, sevgiler, optum.

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis görünüyor Nalan,ellerine sağlık canım..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Nalancim eger kabul ederse seni sobeliyorum. Blog aleminde ilk tanistigim bloglardan birisin. Ve mutfagini cok begeniyorum. Sorulari sayfamda bulabilirsin. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Nalan, nefis olmuş belli.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Patlican oturtmasini cok severim besamal sosla hic denmedim,eminim öylede nefis oluyordur,eline saglik canim

    YanıtlaSil
  8. Cok lezzetli gorunuyor ellerine saglik ilk firsatta denemek istiyorum cunku patlicanin her turlusunu cok severim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Nalancim ellerine saglik besamel sosolu firnda patlican oturtma harika görünüyor.Afiyet olsun sizlere.Ayirca sayfandaki degisiklik cok güzel olmus,öncekide güzeldi ,buda güzel olmus,hayirli olsun canim.

    YanıtlaSil
  10. Ben de bu yemeği kızıma beğendirebilmek için yapıyordum.Ama şimdi biraz alıştı.Bazen beşamel sos koymadan da pişiriyorum.Beşamel benim kızıma karşı silahım.Hangi sebzeyi sevmiyorsa,kıymalı harçla hazırlıyorum.Üzerine sos,peynir ikilisi.İşlem tamamdır.
    Ellerine sağlık Nalan'cım.Bu arada elişlerinde de pek becerikli olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.Onlar için de ellerine,kollarına sağlık canım.İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglik canim nefis gorunuyor

    YanıtlaSil
  12. Cok lezzetli görünüyor canim,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık Nalancığım,nefis görünüyor.


    Seni sobeledim,cevaplamak istersen sorular sayfamda canım.


    sevgiler...

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA