31 Mayıs 2007

BAHAR PİLAVI



Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet minik küp küp doğranmış havuç
  • 1 kutu mısır konservesi ( 150 gr kadar),
    1 çay bardağı haşlamış bezelye
  • tuz
  • yeteri kadar sıvıyağ (1/3 çay bardağı kadar)
Yapılışı:
Sıvıyağı tencereye alıp havuçları soteleyin .Pirinci ilave edip biraz kavurun.Mısırı,bezelyeyi tuzu suyu ilave edip pişirin.
Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. merhaba geçen gün bu pilavı bir restoranda yemiştim. Birde safran ile karıştımışlardı. Böyle srı renkli mısırlı nasıl güzel olmuştu anlatamam... Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim sizede afiyet olsun.Evet safranla renklendirilebilir tabii...

    YanıtlaSil
  3. Nalancığım,
    bahar pilavın çok güzel ellerine sağlık. yaz geldi ya baharı hatırlamak istedim.
    canım bir oyuna başladık katılırsan sevinirim. ayrıntılar bloğumda. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevdacığım sağol,şimdi bakıyorum hemen bloguna...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Nalan,pilavin istah acici olmus,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  6. Valla çok güzle görünüyor bahar pilavı. Nalancıgım elleirne saglık. Renklerin birlikteliğine bayıldım. Mısır cok yakısmıs. Cocuklar agzının tadını biliyor. Diğer malzemeler de cok yakısır bence. Onu da bekliyoruz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Nalan'cığım
    Sebzeli pilavı ben de çok severim. Aslında pilav ne kadar uyumlu bir yemek dğil mi. Hemen hemen herşeyle çok güzel yakışıyor. Seninki de nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA