21 Şubat 2007

BULGURLU KABAK DİLİMLERİ







Kabak bizim evde mücver dışında pek yenmez.Bir kaç yıl önce annemin bir komşusundan öğrenip banada tarifini verdiği bu tarifi herkes çok sevdi.Umarım bilmeyenler varsa deneyip beğenirler.


Malzemeler:
  • 4-5 tane iri dolmalık kabak
  • dere otu
  • sarımsaklı yoğurt
  • kırmızı biberli yağ
  • İçi için:
  • yarım kg kıyma
  • 2 tane iri kuru soğan
  • yarım su bardağı iri bulgur
  • tuz,karabiber,pulbiber
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • arzuya göre kıyılmış dere otu

  • Yapılışı:
*Kabakları kabak oyacağının tırtıklı kenarı ile (yoksa çatallada olabilir) boyuna çizgiler oluşacak şekilde kazıyın. Dolma yapar gibi ortadan ikiye keserek içlerini oyun.Dip kısımlarınıda açmayı unutmayın.
*Kuru soğanları robottan geçirin yada rendeleyin.Diğer malzemeleride ekleyin.Aarzuya göre dere otunu ilave edin.Ben dere otunu eşim sevmediği için içine katmıyorum,servis yaptığımda isteyen üzerine serpiyor.
*Yoğurduğunuz iç malzemeyi dolma yapar gibi kabaklara bastırarak doldurun.Doldurduğunuz kabakları 1,5 - 2 cm kalınlığında yuvarlaklar halinde dilimleyin.Genişçe bir teflon pilav tenceresinin dibine 2 kaşık kadar sıvı yağ koyun,dilimleri yan yana tencereye dizin.
*Bu şekilde bütün dilimleri iki üç kat üst üste dizin.Kabak dilimlerinin ilk katını örtecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin.Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.Gerekirse ara ara kontrol ederek sıcak su ilave edin.
*Servis tabağına aldığınız kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt, kırmızı biberli yağ ve dere otu koyup afiyetle yiyin.




2 yorum:

  1. Nalan, daha bugun bu tarifi tesadufen internette baska bir yer de bulmustum ve mutlaka yapmam lazim demistim. Bugun ikinci oluyor. Artik mutlaka ve mutlaka yapmam lazim diyorum. Cok guzel gorunuyor. Tadi da oyle mi acaba? Bulguru ben eskiden sevmezdim, daha yeni yeni sevmeye basladim. Dogrusu pirincten daha cok lezzet veriyor diye dusunuyorum artik. Sevgilerle,
    Birde nerelisin diye merak ettim. yemek tarifleri daha cok dogu gibi geldi.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Tuba öncelikle ziyaretin için teşekkür ederim.

    Yemeği mutlaka denemeni tavsiye ederim,beğeneceğini umuyorum.Çünkü yiyen herkes çok beğeniyor bu yemeği.Misafir ikramları içinde tadının yanı sıra görünüm açısındanda şık oluyor.

    Ben İstanbul doğumluyum ama aslen trakyalıyım.Babam Kırklareli annem Çorlu'lu.

    Eşim Sivaslı,genelde doğu yemeklerinde pirinçten ziyade bulgur kullanılıyor haklısın.

    sevgiyle kal...

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA