09 Kasım 2006

PORTAKALLI KEK
Bu keki 5-6 yıl önce internetten bulup denemek üzere kaydetmiştim.O günden beri çok sık yaptığım bir tarif oldu portakalın tadı ve kokusu çok güzel oluyor bu kekte. Portakal kokulu
pamuk gibi yumuşacık bir kekiniz olsun istiyorsanız deneyin derim...


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • 3 su bardağından bir parmak eksik un


Yapılışı:
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayrı kaplara koyun.Aklarını cam bir kaseye koyarak ,bir fiske tuz ilave edin .Mikserle önce düşük sonra yüksek ayarda yumurta akları kar gibi olup katılaşana kadar çırpın.(içlerine hiç yumurta sarısı kaçmamasına çok dikkat edin ,yoksa yumurtanız köpürmez.)
Yumurta sarılarına şeker ve portakal kabuğunu ilave edip beyazlaşana kadar çırpın.Sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyin.(1,5 bardak portakal suyu elde etmek için 2 tane iri portakal genelde yeterli oluyor ama siz portakallarınıza göre ayarlayın.)Un ve kabartma tozunu ilave edin.
Yumurta aklarını ilave edip tahta yada plastik bir araçla karıştırın.Bu aşamadan sonra mikser yada metal bir alet kullanmayın.Hamurla yumurta akını güzelce birbirine karıştırın.Margarinle yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün.180c 'de 30-40 dk pişirin.Kontrol etmeyi unutmayın herkesin fırın ayarı ve özellikleri farklı olabiliyor.İlk 20 dk fırının kapağını açmayın.
Kek piştikten sonra ben ıslak biz bezin üzerine koyuyorum kalıbı ve orada 15 -20 dakika kadar soğumasını bekliyorum.Kalıptan kolayca çıkıyor.İsterseniz soğuyunca üzerine pudra şekeri serperekte servis yapabilirsiniz.

8 yorum:

  1. merhaba tarifler süper ve lezzetli ellerine sağlık. artık sıkı ziyaretçilerinizdenim. :))

    YanıtlaSil
  2. kek çok güzel kabarmış ellerine sağlık, mis gibi portakal kokan kekleri çok severim.

    www.blogcu.com/pembeli

    YanıtlaSil
  3. Tarifinizi denedim ve cok begendim.
    Muhtesem bir kek oldu sadece kaliptan cikarmakta sorun yasadim onun sebebide acelem oldugundan daha sicakken kaliptan cikarmak icin ugrasirken biraz parcalanma oldu.

    Paylasiminiz icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  4. selam, portakallı keke bayılırım, biz adanadayız, portakal memleketi, portakallı kek cikolata sos ile de cok guzel oluyor:) ellerinize saglik, emel

    YanıtlaSil
  5. o kadar ayrıntılı anlatmışsınız ki güzel olmamasına imkan yok çocuklar çok sevindiler hapur hupur yedileeeeeeeeeeeeeer

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar 3 bardak un bu keke yetmedi sulu kaldı neden acep neolur cevap yazın

    YanıtlaSil
  7. Hello, bu kek tarifinizi de denedim cok guzel oldu. Elinize saglik tariff icin cok tesekkurler. Sizi tesadufen buldum ve favorites e ekledim her gun ziyaret ediyorum. Thanx. Avustralia'dan sevgiler. Liz.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba liz,beğenmenize çok sevindim afiyet olsun...

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA