16 Kasım 2006

NEVZİNE

Nevzine Kayseri yöresine ait bir tatlı .Ama eminim başka yörelerdede yapılıyordur.Geçtiğimiz ramazanda ilk defa yaptım ve herkes tarafından çok beğenildi tatlı.Tahin seviyorsanız ,birde cevizle birleşince çok güzel bir tat ortaya çıkıyor ,tatlı için değişik bir alternatif deneyin...


Malzemeler:
• Yarım kilo kadar un,
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz,
• 250 gr.margarin, (eritilmiş)
• 1 çay bardağı tahin,
• 3 çorba kaşığı yoğurt,
• 1 paket kabartma tozu, Tuz.


ŞERBETİ İÇİN:
• 3,5 su bardağı toz şeker,
• 3 su bardağı toz şeker,
• yarım limon suyu.


Yapılışı
Margarini eritip hamur kabına alın. Ceviz, tahin ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyiporta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Tozşekerle suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekinceye kadar bekletin. Dilimleyip soğuk olarak servis yapın.

4 yorum:

  1. Merhaba, ilk defa senden suydum bu tatliyi. Sabah kahvaltilarinin vazgecilmez tahin-pekmez ikilisini cagristiracak bir tarif gibi geldi. En kisa zaman da tadina bakmak uzere

    YanıtlaSil
  2. Nalancığım,bir türlü bu tatlıyı yapmak kısmet olmamıştı.Heveslendim şimdi.Eline sağlık.
    Sevgiyle,nanelimon.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba limon çiçeği tahin tadını seviyorsanız mutlaka beğeneceksiniz bu tatlıyı sevgiler...

    Münevvercim yapması oldukça basit deneyip fikrini yazarsan sevinirim afiyet olsun şimdiden hepinize sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. bu tatlıyı dün akşam yaptım misafirlerime her kes tam not verdi.biraz beceriksiz biri olarak ben yapıyosam eminim sizler daha güzelini yaparsınız:))))bildiğim kadarıyla bu tatlı Tayyip Erdoğanın en çok sevdiği tatlıymış denemenizi şiddetle tavsiye ederim

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA