26 Kasım 2006

HAFTA SONU LEZZETLERİ



Hafta sonundan iki hafif tatlı tavuk göğsü ve portakallı pelte
Tavuk göğsü
Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1paket vanilya
  • yarım paket margarin
  • 11 kaşık toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
yapılışı:
Margarini eritip un ve nişastayı un kokusu çıkıp hafif pembeleşene kadar kavurun.Soğuk sütü ve şekeri ekleyip ,koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin.5 dk kadar mikserle çırpın.Büyük boy bir borcama yada bu tür bir kalıba döküp üzerini tarçın yada hazır çikolata sosuyla süsleyin.Buzdolabında 3-4 saat soğutup servis yapın.
PORTAKAL PELTESİ
Malzemeler:
  • 4 portakalın suyu
  • 10 yemek kaşığı toz şeker (şeker miktarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.)
  • 4,5 su bardağı su
  • 5 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • üzerini süslemek için portakal kabuğu şekerlemesi
Yapılışı:
Portakalların suyunu sıkarak 4 bardak su ile birlikte tencereye koyun. Şekeri ilave edip kaynamaya başladığında, yarım bardak su ile bir kasede ezdiğiniz nişastayı azar azar tencereye ilave edin ,devamlı karıştırarak topaklanmayı önleyin.1,2 dakika kaynatıp altını kapatın.Servis kaplarına boşaltıp üzerini süsleyin.5-6 saat buzdolabında soğutup servis yapın.

4 yorum:

  1. mmmmmmmmm nefis en sevdiğim tatlılardan birisini görünce dayanamadım bir dilim alayım dedim izniniz olursa ...

    YanıtlaSil
  2. merhaba nalancım
    tatlıların ikiside çok şık görünüyor eline sağlık.hele portakallı pelte nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Nalan iyi geceler

    Hepsi harika.Kayınvalidenin katmerine kadar topluca ziyaret ettim. Gece gece canım istedi. Sevgiler ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ben de portakal, limon ,vişne peltelrını çok severim afiyet olsun.. sevgiler..FERHAN

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA