23 Temmuz 2016

MUZLU,ÇİKOLATALI TART KEK




Malzemeler:

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 2\3 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 50 gr kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
  • Yarım su bardağı süt
Arası için:
  • 2 adet muz
Üzeri için:
  • 1 kutu krema \ 200 ml
  • 160 gr bitter yada sütlü çikolata \ iki kare paket
  • Süslemek için çekilmiş ceviz yada fındık





Yapılışı:
  1. Kek için yumurta ve şekeri iyice çırparak diğer malzemeleri ilave edin.Tart kalıbını oda sıcaklığında margarin kullanarak iyice yağlayın.Kalıbı un yerine 1-2 kaşık kakao dökerek her yerini kaplayın,ters çevirerek fazla kakaoyu silkeleyin.
  2. Kek hamurunu dökün,önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.Çabuk pişeceği için 15 dakikadan sonra kontrol edin,gerekliyse 5 dakika daha tutun.Fırından alarak yarım saat kadar soğumaya bırakın,daha sonra ters çevirerek çıkarın.
  3. Fırçayla süt sürerek kekin her yerini güzelce ıslatınMuzları dilimleyerek üzerine dizin.
  4. Kremayı ocağa koyun kaynama noktasına çıkınca ocaktan alarak,içine kırılmış çikolataları ekleyip iyice karıştırın.Muzların üzerine döküp,kenarlarını fındık yada cevizle süsleyin.
  5. 1-2 saat dolapta dinlendirip servis yapın.









0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA