28 Haziran 2016

KREMALI PATATES





Malzemeler:
  • 3-4 adet küçük patates
  • Yarım çay bardağı süt
  • 200 ml krema (1 kutu)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz,karabiber


Yapılışı:
  1. Patatesleri soyun,yıkadıktan sonra ince ince halka şeklinde dilimleyin ve tuzlayın.
  2. Krema ve sütü bir kaba alarak çırpın.Fırın kabını yağlayın.(küçük boy oval borcam benim için yeterli oldu).Patatesleri çok üst üste gelmeyecek şekilde ard arda  tek kat olarak dizin.(yarısının üzerine diğer dilimi dizin)
  3. Üzerine karabiber serpin ve her yerine eşit olarak sosu dökün.
  4. Isıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Bu aşamada her yerine bolca kaşar peyniri rendesi serpin tekrar fırına verin.Eriyen peynirler de biraz kızarınca fırından alın.





0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA