21 Ocak 2016

İRMİKLİ TATLI

 Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • çay kaşığının ucuyla tuz
Şerbet için:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limon suyu
Tatlıları bulamak için ayrıca irmik



Yapılışı:

  1. Yumurta,yoğurt ve sıvı yağı karıştırın.Diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun.Yumuşak ve yağlı görünen bir hamur oluyor un ilave etmeyin.
  2. Bir kaseye irmik koyun ,hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekil vererek her yerini irmiğe bulayın aralıklı olarak tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
  3. Şerbeti ocağa alın,Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın ,limon suyunu ilave edin 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  4. Ilınmış tatlıların üzerine sıcak şerbet dökün.Vaktiniz varsa bir gün önceden yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA