25 Aralık 2015

DOYURAN PASTA




 Malzemeler:

  • 550 gr kakaolu kek (kalmış kekinizi yada hazır baton keklerden kullanabilirsiniz)
  • 50 gr kakao
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz,fındık,badem,yeşil fıstık karışımı yada evinizde hangisi varsa ne seviyorsanız onu kullanın
  • 1 paket bitter çikolata 80 gr ( kakao oranı yüksek olanlardan)
  • 1 paket krema 200 ml
Üzerinin ganajı  için:
  • 2 paket bitter çikolata 160 gr ( kakao oranı yüksek olanlardan)
  • 1 paker krema 200 ml




Yapılışı:
  1. Keki büyük bir kaba ufalayın.Üzerine kakao ve pudra şekerini ekleyin karıştırın.
  2. Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alın ,1 paket çikolatayı ufak parçalara bölerek ekleyin .Çikolata tamamen eriyip krema ile bütünleşene kadar karıştırın.Kekin üzerine döküp karıştırın .Bu aşamada isterseniz elinizle de yoğurabilirsiniz.
  3. Portakal kabuğunu ve kuru yemişleri ilave edip güzelce karıştırın.Hamur çok katı olursa bir kaç kaşık süt ilave edip yumuşatın.Yada çok cıvık olup toplanmadıysa biraz ufalanmış bisküvi ekleyin.
  4. Hamuru streç film yada yağlı kağıt üzerine alarak uzun bir rulo yapın,sarın şeklini güzelce düzeltin bu şekilde buzluğa kaldırıp yarım saat kadar kolayca kesilir sertliğe gelene kadar bekletin.
  5. Ganajı hazırlamak için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alın,2 paket çikolatayı ufak parçalara bölerek ekleyin .Çikolata tamamen eriyip krema ile bütünleşene kadar karıştırın.
  6. Keki buzluktan alıp dilimleyin,her dilimi çikolataya batırıp servis tabağına dizin.Bu işlem bitene kadar çikolatanın sertleşmemesi için benmari usulü kullanın.(çikolata kabını diğer bir kaynayan su kanının üzerine yerleştirin.Ben çay makinasının üzerine koydum.
  7. Üzerlerine fındık ceviz vs serpebilir yada sade bırakabilirsiniz.Servis zamanına kadar buzdolabında muhafaza edin.Servisten 1 saat kadar önce buzdolabından çıkarın,mutlaka oda sıcaklığında yemenizi öneririm.Hatta ben 15 - 20 saniye kadar mikrodalgaya koyuyorum.Afiyet olsun
Not:Farklı şekillerde servis etmek için küçük toplar yapıp ganaja batırabilir ,soğuduktan sonra küçük pasta kağıtlarına yerleştirebilirsiniz .Yada içine streç film serdiğiniz her hangi bir kalıba yada küçük kalıplara koyabilir ters çevirip üzerine ganajı dökebilirsiniz .Daha fazlası sizin hayal gücünüze kalmış....








0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA Template by Ipietoon Cute Blog Design