07 Temmuz 2014

KIYMALI KREP


Yanında bir çorba ve zeytin yağlı ile ana yemek sayılabilecek güzel bir yemek kıymalı krepler,değişik bir şeyler arayanlara önerilir...

Malzemeler:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet köy biberi yada sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz,kekik,pul biber,kara biber
  • 1 su bardağı sıcak su
Krep için:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta 
  • çay kaşığının ucuyla tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
  1. Soğanı yemeklik doğrayıp 3 kaşık zeytin yağında kavurun,kıymayı ilave edip suyunu salıp çekince ince doğranmış biberleri ekleyin.Biber biraz ölünce rendelenmiş domates ,salça ve sarımsakları katın.Sıcak suyu ve tuzunu baharatlarını ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.Suyunu tamamen çektirip kurutmayın biraz sosu kalsın.
  2. Malzemeleri güzelce çırparak krep hamurunu hazırlayın Krep tavasına  birer kepçe koyarak pişirin (Bu malzeme ile 8 adet krep çıkıyor)
Kıymalı harçtan krepin ortasına koyun,iki yanından kapatarak sıkıca sarıp rulo yapın,fırın kabına dizin.



Üzerlerine kalan kıymayı ve sosu gezdirin.


Kaşar peyniri rendesi serpin.200 dereceye ısıtılmış fırına verip kaşarlar eriyene kadar tutun.


Not.Ben 4 adet krep hazırladım Daha fazla yapmak için kıymayı üzerine koymadan ,kreplerin içine daha az koyabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA