11 Şubat 2007

BEYAZ ÇORBA

Malzemeler :
  • Tavuk suyu (bütün tavuk yada 2-3 butu haşlayın.)
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • tuz,karabiber
Yapılışı :
Tavukları haşladıktan sonra suyunu ve tavukları ayırın,bu çorbada sadece tavuğun suyu kullanılıyor.Tavuk suyunu tencereye alıp orta ateşe koyun.Bir kasede yoğurt ve unu biraz tavuk suyu ilavesi ile pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın .Kaynamaya başlayan tavuk suyuna ilave edip içine soyulmuş bütün sarımsakları katın.Karıştırarak çorba koyulaşana kadar 5-10 dk pişirin.Servis yapmadan önce içinden sarımsakları çıkarın,üzerine karabiber serperek servis yapın.
Not: Tavuk suyu miktarına göre un ve yoğurt ölçüsünü azaltıp ,çoğaltabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA