10 Ekim 2006

MEYANELİ TAVUK ÇORBASI



Bu çorbamı yiyen herkes çok beğenir,eşim ve bende çok seviyoruz.Aslında içinde sarımsak olan her şeyi çok severek yiyiyoruz.Özellikle soğuk kış günlerinde çok iyi geliyor.Resmi tam iftar saati çekmeye kalkınca aceleden yağını biraz fazla kaçırdım ,aman ne kadar yağlı demeyin :))


  • 1 adet tavuk göğsü derisi ile birlikte
  • 5-6 çorba kaşığı un
  • 2-3 diş dövülmüş sarımsak
  • tuz,kırmızı toz biber
  • sıvı yağ

Yapılışı:

Tavuk göğsünü güzelce yıkayıp ,üzerini geçcek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi ile yumuşayana kadar haşlayın.
Tavuğu tencereden alıp derisini ayırın (ben kullanmıyorum).Bıçakla minik minik doğrayın yada elinizle küçük parçalar halinde didikleyin bir tabağa alın.
Ayrı bir tencereye unu koyup altını yakın.Orta ateşte yakmadan rengi bayağıca pembeleşene kadar devamlı karıştırarak kavurun.(yağ ilave etmeden)
Ilınan tavuk suyunu yavaşça unun üzerine dökün .Tavuk suyu çok sıcak olursa topak topak olur.Eğer topaklar oluştuysa blendırdan geçirin .Ayrıca tavuk suyunu birden dökmeyin çorba çok sulu veye çok yoğun olabilir.Kıvamını istediğiniz gibi ayarlayın.
Tavukları tencereye ilave edip 5 dakika kadar kaynatıp kapatın.Kırmızı biberi biraz sıvı yağda kızdırın,sarımsakları yarım fincan kadar sirkeye ilave edin.Servis yaptığınızda üzerine birer tatlı kaşığı yağ ve sirke gezdirin .

6 yorum:

  1. eline saglik canimcim :)bilirim ne lezzetli oldugunu bu bana iyi fikir oldu; sayende iftara hangi corbayi yapayim derdinden kurtuldum :)))

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim çorba biz buna yalancı işkembe çorbasıda deriz harika bir lezzet mutlaka herkez denemeli kesinlikle yağı fazla değil süper ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Evet Dilek tadı işkembe çorbası gibi aynı,işkembe çorbasını sevipte yapmaya üşenenler yada yapmayı bilmeyenler için ideal bir tarif.Ziyaretin için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Serapçım afiyet olsun şekerim !

    YanıtlaSil
  5. Nalancığım,biz çorbasız yapamayanlara bir güzel çorba işte...Eline sağlık.
    (Altındaki tepsi de gözümden kaçmadı.....)

    YanıtlaSil
  6. Nalancım merhaba tarifler çok güzel ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA