ARKADAŞ DAVETİ
- Revani
- Karnabahar kızartması
- Fırında kızarmış tavuk baget
- Peynirli gül böreği
- Sosisli kaşarlı muska böreği
- Brokkoli corbasi
- Etli taze fasulye
- Nesquikli kek
- Pilav
REVANİ
malzemeler :
1 su bardağı yoğurt (250 gr)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
vanilya ,kabartma tozu
3 yumurta
yarım çay bardağı toz şeker
aldığı kadar un (kek kıvamında olacak)
şerbet için :
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
ocaktan indirmeden 2 dk önce limon damlatıacak
yapılışı :
Güzelce kızardıktan sonra sonra fırından alıp 5 dk beklettikten sonra soguk serbeti üzerine dökün. Üzerine arzuya göre hindistan cevizi yada çam fıstığı ile süsleyin.
KARNIBAHAR KIZARTMASI
Öncelikle karnıbaharlar çiçek çiçek ayrılarak iyice yıkanır.(Ben sirkeli suda biraz bekletiyorum)
Bir tencereye su ve tuz konarak kaynatılır.Kaynayan suya karnıbaharlar konur, biraz yumuşayana kadar haşlanır. (dikkat çok haşlarsanız dağılır)
Yumuşayan karnıbaharları bir süzgece alın .Sıra pane işlemine geldi, bunun için 2 yumurtayı bir kaba kırın.İçine 2 kaşık süt,yarım çay bardağı maden suyu ekleyip birazda tuz ilavesi ile çırpın.
İki ayrı kaba un ve galete unu koyun.Karnabahar çiçeklerini önce una sonra yumurtaya sonrada galete ununa bulayarak kızgın yağda her tarafını güzelce kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağın emilmesini sağlayın.Sarımsaklı yoğurt ve arzu ederseniz kıyılmış dere otu ile servis yapın.
Yeni yilinizi ve Bayraminizi kutlar, tüm dileklerinizin gerceklesmesini dilerim. Sevgiler Sonia...
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilmasa ne kadar sade ve güzel. revani nefis görünüyor eline sağlık.ayrıca iyi yıllar diliyorum.
hesna
www.mordeniz.blogspot.com
Sonia Hesna yeni yılda her şey dilediğinizce olsun inşallah
YanıtlaSilsevgiler....
BENİM BLOĞUMUN ADIDA YEMEKTE NE VAR SİTENİZ ÇOK GÜZEL BİRKAÇ TARİF ALDIM BANADA BEKLERİM
YanıtlaSil