Malzemeler:
- Tepeleme 4 yemek kaşığı yumuşamış margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 poşet toz krem şanti
- Aldığı kadar un
İçi için:
- İri taneli fındık ezmesi ve nutella karışımı
- üzeri için yarım ceviz taneleri
Yapılışı:
- Un ve kabartma tozu dışında ki malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırın.Kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.Yeteri kadar fındık ezmesine 2-3 yemek kaşığı nutella ekleyip karıştırın.
- Cevizden büyük parçalar koparın elinizle yassıltıp içine 1 tatlı kaşığı fındık ezmesi koyup kapatıp yuvarlak şekil verin.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.Üzerlerine yarım ceviz tanesi koyun.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kadar fazla pembeleşmeden pişirin.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.
0 yorum:
Yorum Gönder