04 Kasım 2016

ZEYTİNLİ AÇMA




Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
İçi için: Ayıklanmış ikiye bölünmüş zeytin
60 gr yumuşamış margarin

Üzeri için: 2 adet yumurta sarısı,çörek otu

Yapılışı:
  1. Süte maya ve şekeri ekleyip maya eriyene kadar karıştırın.Tuz ve sıvı yağı ekleyin.Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.Hamuru 5 dakika kadar yoğurun.Unu fazla kaçırır da hamurunuz sert olursa azar azar su ilave edip yoğurup yumuşatın.
  2. Kabın üzerine streç film kapatın üzerine de kalın bir mutfak örtüsü serip kabarana kadar 2-3 saat bekleyin.Eğer vaktiniz yoksa fırını 50 dereceye ayarlayıp kabı fırına koyun kapağı açık bırakarak orada mayalandırın.
  3. Hamurdan yaklaşık 14 - 15 açma çıkıyor.Hamuru mandalinadan biraz daha büyük 15 bezeye ayırın.Bezeyi elinizle yırtılmayacak şekilde bastırarak inceltin. (oval şekilde ) İçine ince bir tabaka yumuşamış margarinden sürün ,geniş tarafın ucuna bir sıra zeytin dizerek kıvırıp rulo yapın.
  4. Ruloyu elinizle ileri geri hareket ettirerek biraz inceltin.Hamurun iki ucundan tutarak sağ ve soldan farklı yönlere doğru çevirerek burun,uçlarını birleştirerek aralıklı olarak tepsiye dizin.Tepsi mayası için yarım saat kadar bekleyin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından aldığınız açmaların üzerini kalın bir mutfak beziyle örtün.Yumuşacık açmalarınız olsun....







0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA