23 Temmuz 2016

ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ


 Malzemeler:

4 kup için:

  • Yarım litre süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Ayrıca yarım çay bardağı süt,1 poşet krem şanti (kutudan çıkan iki poşetten biri kullanılacak)

Şeftali sosu için:
  • 2 adet büyük şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1\4 su bardağı su

İsteğe bağlı un haline getirilmiş 4-5 adet bisküvi




Yapılışı:
  1. Un,nişasta ve şekeri tencereye alın çırpma teliyle karıştırarak azar azar sütü ekleyin.Tencereyi ocağa alın üzeri göz göz olana kadar pişirip altını kapatın.
  2. Vanilya,süt ve toz krem şantiyi ekleyip mikserle karıştırın.Kupların içine biraz muhallebi koyun,bir kaşık kadar bisküvi koyun ve üzerine tekrar krema koyun.Sos için biraz boşluk bırakmayı unutmayın.
  3. Şeftalileri soyarak küçük küpler halinde doğrayın.Tencereye alarak şekeri ilave edin.Eğer şeftalilerinizin hiç suyu yoksa yarım bardak kadar su ekleyebilirsiniz.Ayrıca şeker miktarı da seftaliye ve isteğinize bağlı olarak azaltılıp arttırılabilir.
  4. Şeftaliyi 5 dakika kadar(yumuşayana kadar) kaynatın.Başka bir kapta nişasta ve suyu karıştırın.Şeftalinin üzerine dökerek karıştırın  koyulaştığında ocaktan alın,Muhallebilerin üzerine sostan koyarak dolapta soğutup servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA