Malzemeler:
4 kup için:
- Yarım litre süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Ayrıca yarım çay bardağı süt,1 poşet krem şanti (kutudan çıkan iki poşetten biri kullanılacak)
Şeftali sosu için:
- 2 adet büyük şeftali
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1\4 su bardağı su
İsteğe bağlı un haline getirilmiş 4-5 adet bisküvi
Yapılışı:
- Un,nişasta ve şekeri tencereye alın çırpma teliyle karıştırarak azar azar sütü ekleyin.Tencereyi ocağa alın üzeri göz göz olana kadar pişirip altını kapatın.
- Vanilya,süt ve toz krem şantiyi ekleyip mikserle karıştırın.Kupların içine biraz muhallebi koyun,bir kaşık kadar bisküvi koyun ve üzerine tekrar krema koyun.Sos için biraz boşluk bırakmayı unutmayın.
- Şeftalileri soyarak küçük küpler halinde doğrayın.Tencereye alarak şekeri ilave edin.Eğer şeftalilerinizin hiç suyu yoksa yarım bardak kadar su ekleyebilirsiniz.Ayrıca şeker miktarı da seftaliye ve isteğinize bağlı olarak azaltılıp arttırılabilir.
- Şeftaliyi 5 dakika kadar(yumuşayana kadar) kaynatın.Başka bir kapta nişasta ve suyu karıştırın.Şeftalinin üzerine dökerek karıştırın koyulaştığında ocaktan alın,Muhallebilerin üzerine sostan koyarak dolapta soğutup servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder