Malzemeler:
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 2\3 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 50 gr kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- Yarım su bardağı süt
Arası için:
- 2 adet muz
Üzeri için:
- 1 kutu krema \ 200 ml
- 160 gr bitter yada sütlü çikolata \ iki kare paket
- Süslemek için çekilmiş ceviz yada fındık
Yapılışı:
- Kek için yumurta ve şekeri iyice çırparak diğer malzemeleri ilave edin.Tart kalıbını oda sıcaklığında margarin kullanarak iyice yağlayın.Kalıbı un yerine 1-2 kaşık kakao dökerek her yerini kaplayın,ters çevirerek fazla kakaoyu silkeleyin.
- Kek hamurunu dökün,önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.Çabuk pişeceği için 15 dakikadan sonra kontrol edin,gerekliyse 5 dakika daha tutun.Fırından alarak yarım saat kadar soğumaya bırakın,daha sonra ters çevirerek çıkarın.
- Fırçayla süt sürerek kekin her yerini güzelce ıslatınMuzları dilimleyerek üzerine dizin.
- Kremayı ocağa koyun kaynama noktasına çıkınca ocaktan alarak,içine kırılmış çikolataları ekleyip iyice karıştırın.Muzların üzerine döküp,kenarlarını fındık yada cevizle süsleyin.
- 1-2 saat dolapta dinlendirip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder