Malzemeler:
- 250 gr kıyma
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan (küçük boy)
- 3-4 dal maydanoz (kıyılmış)
- tuz,kara biber,kırmızı biber
- 2 -3 adet patlıcan
- Kiraz domates,yeşil biber,kürdan
Yapılışı:
- Öncelikle patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimleyin.12 adet için 24 dilim patlıcana ihtiyaç var.Patlıcanları hafif kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve biraz tuzlayın.
- Köfte malzemelerini karıştırıp yoğurun.Yumurta ve soğanın boyutuyla alakalı olarak köfteniz çok cıvık olursa ,toparlanana kadar azar azar galete unu ekleyebilirsiniz.12 adet eşit parçaya ayırıp top şeklinde yuvarlayın.
- Köfteleri de çok az renkleri dönene kadar kızartın.Resimdeki aşamaları takip ederek köfteleri patlıcanla sarın.Üzerlerine bir parça yeşil biber ve yarım kiraz domates koyarak ortasına kürdan batırın.
- 1 adet domatesi rendeleyin,1 tatlı kaşığı salça,biraz tuz ilave edip karıştırın.1-1.5 bardak kadar sıcak su ilave ederek üzerine dökün.Isıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder