02 Temmuz 2016

İSLİM KEBABI





Malzemeler:
  • 250 gr kıyma
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta 
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan (küçük boy)
  • 3-4 dal maydanoz (kıyılmış)
  • tuz,kara biber,kırmızı biber
  • 2 -3 adet patlıcan
  • Kiraz domates,yeşil biber,kürdan





Yapılışı:

  1. Öncelikle patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimleyin.12 adet için 24 dilim patlıcana ihtiyaç var.Patlıcanları hafif kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve biraz tuzlayın.
  2. Köfte malzemelerini karıştırıp yoğurun.Yumurta ve soğanın boyutuyla alakalı olarak köfteniz çok cıvık olursa ,toparlanana kadar azar azar galete unu ekleyebilirsiniz.12 adet eşit parçaya ayırıp top şeklinde yuvarlayın.
  3. Köfteleri de çok az renkleri dönene kadar kızartın.Resimdeki aşamaları takip ederek köfteleri patlıcanla sarın.Üzerlerine bir parça yeşil biber ve yarım kiraz domates koyarak ortasına  kürdan batırın.
  4. 1 adet domatesi rendeleyin,1 tatlı kaşığı salça,biraz tuz ilave edip karıştırın.1-1.5 bardak kadar sıcak su ilave ederek üzerine dökün.Isıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.





0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA