08 Mayıs 2016

TAHİNLİ ÇÖREK


Malzemeler:
  • 250 gr yumuşamış margarin
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
İçi için:
  • 2 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • iri çekilmiş ceviz
  • damla çikolata
Üzeri için:
  • yumurta akı
  • susam



Yapılışı
  1. Un dışında ki malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırın.Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  2. Tahin ve şekeri karıştırın.
  3. Hamuru 4 parçaya bölüp beze yapın.Her bezeyi yarım cm kalınlıkta dikdörtgen şeklinde açın.(Açma işlemini pişirme kağıdı üzerinde yaparsanız rulo yapmak daha kolay oluyor)
  4. Üzerine bolca tahin sürüp,ceviz ve damla çikolata serpin.Kağıdın ucundan tutarak kıvırıp hamuru (uzun tarafından)  rulo yapın.İki parmak kadar kalınlıkta keserek önce yumurta akına sonra susama batırın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA