14 Mayıs 2016

DEREOTLU POĞAÇA


 Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta / birinin sarısını üzeri için ayırın
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı eritilmiş margarin
  • 2 yemek kaşığı ince ince kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı kadar)
  • Aldığı kadar un
İçi için: beyaz peynir



 

Yapılışı:

  1.  Ilık süt,maya ve şekeri yoğurma kabına alarak maya eriyene kadar karıştırın. 
  2. Dereotu dışında ki malzemeleri ekleyerek elinize yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun.(3-4 bardak arası un yeterli oluyor.3 bardaktan sonrasını azar azar ekleyin) Dereotunu ekleyerek hamura yedirin.Parçalar alıp içine peynir koyup yuvarlak şekil verin.Yumurta sarısı sürün.
  3. Maya için bekletmeden önceden 175 dereceye ısıtılmış fırına verin ,çok fazla kurutmadan kızarana kadar pişirin. 


 

                       

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA