06 Şubat 2016

SİMİT POĞAÇA


Malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 125 gr erimiş ılınmış margarin
  • 2 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • yarım çay bardağı su
  • 250 gr kadar susam
İçi için:
  • 250 gr süzme peynir
  • 250 gr kaşar peynir ,veya istediğiniz herhangi bir peyniri kullanabilirsiniz



Yapılışı:
  1. Susamınız kavrulmamış beyaz susamsa öncelikle geniş bir tavada sürekli karıştırarak susamları kavurun.
  2. Süte mayayı ilave edin eriyene kadar karıştırın.Diğer malzemeleri de sırayla ekleyip karıştırın.Unu kontrollü azar azar ekleyin.Ekmek hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.Üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat bekletin.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp içine her iki peynirden birer dilim koyup oval şekil verin.Bir kapta karıştırdığınız pekmezli suya batırıp her yanını susama bulayın,pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin.Üzerlerine bıçakla 2 kesik yapın.Tepsi mayası için en az yarım saat daha bekletin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Not:Poğaçalar ertesi güne de bayatlamıyor ama gevrekliklerini kaybedip yumuşuyorlar.Bu yüzden yapıldığı gün ılıkken tüketmenizi öneririm,muhteşem lezzetli oluyorlar....





0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA