14 Şubat 2016

KAKAOLU KURABİYE




Malzemeler:
:
  • 250 gram yumuşamış margarin veya tereyağ
  • 1 cup pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (ajda boy olanlardan)
  • 1 cup nişasta (buğday nişastası kullandım)
  • 1paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3.5 cup un 
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 50 gr kakao
  • 1 yumurta
Hindistan cevizi,80 gramlık 2 paket bitter çikolata



Yapılışı:
  1. Yağları,yumurtayı,şekeri ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.Nişasta,kabartma tozu ,kakao ve vanilyayı ekleyin.Unun 3 bardağını ekleyip yoğurun.Hala elinize çok yapışıp toparlanmamışsa azar azar un ekleyin.Hamuru streç filmle sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın,istediğiniz şekilde bir kalıpla kesin ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
  3. Çikolatayı benmari usulü eritin.Kurabiyelerin yarısını çikolataya batırıp hindistan cevizine batırın tekrar yağlı kağıt üzerine yada tel ızgara üzerine alın.Çikolata soğuyup sertleşince servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA