Malzemeler:
- 250 gram yumuşamış margarin veya tereyağ
- 1 cup pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (ajda boy olanlardan)
- 1 cup nişasta (buğday nişastası kullandım)
- 1paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3.5 cup un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 50 gr kakao
- 1 yumurta
Hindistan cevizi,80 gramlık 2 paket bitter çikolata
Yapılışı:
- Yağları,yumurtayı,şekeri ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.Nişasta,kabartma tozu ,kakao ve vanilyayı ekleyin.Unun 3 bardağını ekleyip yoğurun.Hala elinize çok yapışıp toparlanmamışsa azar azar un ekleyin.Hamuru streç filmle sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın,istediğiniz şekilde bir kalıpla kesin ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin.Kurabiyelerin yarısını çikolataya batırıp hindistan cevizine batırın tekrar yağlı kağıt üzerine yada tel ızgara üzerine alın.Çikolata soğuyup sertleşince servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder