Malzemeler:
- 6 adet yufka
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- yarım çay kaşığı tuz
İç harcı:
- 1 kg ıspanak
- 200 gr kıyma
- 2 adet büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz,pul biber,
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için yumurta sarısı,çörek otu
- Ispanağı yıkayıp doğrayın.Sıvı yağı tencereye alın yemeklik doğranmış soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.Kıymayı ilave edin kavurun.Salça ve pul biberi ilave edin.Ispanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin,tuzunu atıp ocaktan alın.
- Sıvı yağ,un,sirke ve tuzu iyice karıştırın.İlk yufkayı serip üzerine sostan sürüp fırçayla her tarafına dağıtın.İkici yufkayı da üzerine serip aynı şekilde yağlayın.8 eşit üçgen kesin.Uzun kenarlarına ıspanaklı içten koyarak sigara böreği gibi sarın.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder