- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- çay kaşığının ucuyla tuz
Şerbet için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limon suyu
Tatlıları bulamak için ayrıca irmik
- Yumurta,yoğurt ve sıvı yağı karıştırın.Diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun.Yumuşak ve yağlı görünen bir hamur oluyor un ilave etmeyin.
- Bir kaseye irmik koyun ,hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekil vererek her yerini irmiğe bulayın aralıklı olarak tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Şerbeti ocağa alın,Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın ,limon suyunu ilave edin 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Ilınmış tatlıların üzerine sıcak şerbet dökün.Vaktiniz varsa bir gün önceden yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder