08 Ocak 2016

MUHALLEBİLİ ETİMEK TATLISI







Malzemeler:

Etimekli karamelli kat için

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Krema:
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 kutu krem şanti (2 poşetide kullanılacak)
  • Üzerini süslemek için hindistan cevizi

Yapılışı:
  1. Etimekleri büyük dikdörtgen bir borcama aralık bırakmadan dizin.
  2. 2 bardak şekeri orta boy bir çelik tencereye koyarak orta ateşte tüm şeker eriyip kahverengi olana kadar eritin.
  3. Üzerine 2 bardak su ilave edin.Bu aşamada şeker sertleşecektir merak etmeyin ,şeker tekrar eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
  4. Karameli ocaktan alarak etimeklerin üzerine her yerini ıslatacak şekilde dökün.
  5. Krem şanti dışında ki malzemeleri tencereye alarak çırpın.Koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  6. Ocaktan alıp toz krem şantiyi ekleyin mikserle iyice çırpın etimeklerin üzerine yayın.
  7. Üzerine bol hindistan cevizi serperek 5-6 saat buzdolabında dinlendirin.






0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA