Malzemeler:
Etimekli karamelli kat için
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Krema:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 kutu krem şanti (2 poşetide kullanılacak)
- Üzerini süslemek için hindistan cevizi
Yapılışı:
- Etimekleri büyük dikdörtgen bir borcama aralık bırakmadan dizin.
- 2 bardak şekeri orta boy bir çelik tencereye koyarak orta ateşte tüm şeker eriyip kahverengi olana kadar eritin.
- Üzerine 2 bardak su ilave edin.Bu aşamada şeker sertleşecektir merak etmeyin ,şeker tekrar eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
- Karameli ocaktan alarak etimeklerin üzerine her yerini ıslatacak şekilde dökün.
- Krem şanti dışında ki malzemeleri tencereye alarak çırpın.Koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp toz krem şantiyi ekleyin mikserle iyice çırpın etimeklerin üzerine yayın.
- Üzerine bol hindistan cevizi serperek 5-6 saat buzdolabında dinlendirin.
0 yorum:
Yorum Gönder