12 Ekim 2015

TURŞU MIHLASI



Sivas mutfağından bir yemek turşu mıhlası.Pancar saplarından yapılan turşu (dal turşusu) ile yapılıyor.Çok güzel mayhoş bir tadı var.İstanbul'da bulmak sanırım mümkün değil.Ama bir şekilde oralardan getirebilecek bir tanıdığınız varsa mutlaka deneyin derim...

Malzemeler:
Malzeme ölçüsü yapacağınız miktara bağlı aslında be genel haliyle yazmaya çalışayım
  • Dal turşusu (büyük bir salata kasesi kadar)
  • Yarım kilo gram parça et (dana,kuzu veya kavurma)
  • Bir büyük baş soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yeteri kadar tercih ettiğiniz bir yağ (sıvı yağ,margarin,tere yağı ne kullanıyorsanız)
Yapılışı:
  1. Turşuyu bir kaç su iyice yıkayın kevgire alıp süzdürün.Yaklaşık ikişer santim boyunda doğrayın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın,tencereye yağı alıp soğanı pembeleşene kadar kavurun.Eti ilave edin rengi dönene kadar bir iki dakika çevirin.Altını kısıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  3. Suyunu çeken etlere salçayı ilave edin,Turşuyu ilave ederek üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin.Orta ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.Tuzunu kontrol ederek gerek varsa ekleyin.





0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA