10 Ekim 2015

ZARF BÖREĞİ





Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu 
İçi için :İstediğiniz her hangi bir peynir,ben kıyılmış maydanoz, rendelenmiş hellim ve kaşar peyniri kullandım
Üzeri için ayrıca yumurta sarısı ve çörek otu yada susam

Yapılışı:
  1. Sos malzemelerini bir kaba alıp çırpın.
  2. İlk yufkayı serin,üzerine her yerini ıslatacak şekilde bolca sostan sürün .Üzerine ikinci yufkayı serip yine sos sürün.
  3. Yufkanın alt ve üst kenarlarını ortaya doğru karşılıklı katlayın.Sağ ve sol kenarları da katlayarak bir kare elde edin.Yufkanın dört köşesine iç harcını koyup ortaya doğru kapatın.Kalan  2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
  4. Üzerine önce biraz sostan sürün,daha sonra yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otunu serpin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.






0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA