Malzemeler:
- 4 adet yufka
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
İçi için :İstediğiniz her hangi bir peynir,ben kıyılmış maydanoz, rendelenmiş hellim ve kaşar peyniri kullandım
Üzeri için ayrıca yumurta sarısı ve çörek otu yada susam
Yapılışı:
- Sos malzemelerini bir kaba alıp çırpın.
- İlk yufkayı serin,üzerine her yerini ıslatacak şekilde bolca sostan sürün .Üzerine ikinci yufkayı serip yine sos sürün.
- Yufkanın alt ve üst kenarlarını ortaya doğru karşılıklı katlayın.Sağ ve sol kenarları da katlayarak bir kare elde edin.Yufkanın dört köşesine iç harcını koyup ortaya doğru kapatın.Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
- Üzerine önce biraz sostan sürün,daha sonra yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otunu serpin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder