- 6 adet yufka
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım paket eritilmiş margarin
- 1 su bardağı su
İçi için:
- 4 adet haşlanmış ezilmiş patates
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz,karabiber,pul biber,nane
- sıvı yağ
Yapılışı:
- Patatesli harcı hazırlamak için soğanları 4'e bölerek kıyın.Sıvı yağ koyduğunuz tavada pembeleşene kadar kavurun.Salça ve baharatları ekleyip karıştırın.Patatesi de ekleyin karıştırın,ocaktan alın.
- Bir yufkayı serin üzerine karıştırdığını su ve yağlı sostan sürün.İkinci yufkayı üzerine serin tekrar sos sürün 8 eşit parçaya bölün.Geniş kenara patates harcından koyarak kenarlarını içe doğru kıvırıp sarın.Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.Üzerlerine aynı sostan gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Merhabalar, patatesli böreğiniz çok güzel ve lezzetli olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.