Son zamanlarda en sevdiğim hafif tatlı tariflerinden birisi bu tarif ve yine paylaşmayı unutmuşum sizinle.Henüz denemeyenlere kesinlikle önerilir...
Malzemeler:
Kek için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6 adet kuru incir (ılık suda 30 dk bekletilip küçük küçük doğranmış)
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Keki ıslatmak için
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 yemek kaşığı nescafe
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 poşet toz krem şanti(kutulardan çıkan iki poşetten biri kullanılacak)
- 50 gr margarin yada tereyağı
Hazırlanışı
- Soğuması için önce muhallebiyi pişirin.Krem şanti dışındaki malzemeleri karıştırarak koyu bir muhallebi olana kadar pişirin.Ara ara karıştırarak soğuması için kenara alın.Soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyerek mikserle 2-3 dakika kadar çırpın.
- Kek için fırını 170 dereceye ayarlayın.Büyük dikdörtgen borcamı biraz sıvı yağ ile yağlayın.Önce şeker ve yumurtaları çırpın,diğer malzemeleri ekleyin,en son ceviz ve incirleri katarak karıştırın borcama dökerek her yerine eşit olarak yayın.
- İnce bir kek olması gerekiyor kek harcının azlığı sizi endişelendirmesin.Yaklaşık 15 -20 dakika pişirin.Fırından çıkarıp ılınmasını bekleyin.Nescafeli karışımı kekin her yerini ıslatacak şekilde kaşıkla üzerine gezdirin.Üzerine muhallebiyi dökerek düzeltin cevizle süsleyerek servis yapmadan önce buzdolabında mutlaka 4-5 saat dinlendirin.
Deneyeceğim, güzel olacağını umuyorum. Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSil