Malzemeler:
- 1 kg incelerinden pırasa
- tuz,pul biber,kara biber
- 1 orta boy soğan
- 1 adet kesme şeker
- 5 adet yufka
- 5-6 kaşık zeytin yağı
- yufkaların arasına sürmek için eşit miktarda su ve sıvı yağ karışımı
- üzeri için yumurta sarısı
Hazırlanışı:
- Pırasaları yarım cm kalınlığında ince ince doğrayın.Tencereye yağı koyup ısıtıp önce yemeklik doğranmış kuru soğanları koyarak pembeleşene kadar kavurun, pırasaları katın yüksek ateşte ara ara karıştırarak 6-7 dakika soteleyin.
- Baharatlarını,tuzu ve şekeri ekleyerek altını kısın ,pırasalar yumuşayana kadar 10 -15 dakika pişirin.
- Yufkaların yarısını arasına su ve yağ karışımından 4-5 kaşık kadar sürerek tepsiye dizin,ortaya pırasayı koyun.Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın.(Ben ıspanaklı ve pırasalı börek yaparken yufkaları büzdürmeden tepsinin boyuna göre kopartıp düz olarak koyuyorum).
- Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder