Malzemeler
1 kg süt
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 kutu süt kreması (200 ml)
1 paket bebe bisküvisi yada burçak bisküvi
çilek
Hazırlanışı:
- Bisküvileri rondoda toz haline getirin.Çilekleri yıkayıp suyunu süzdürün,ince ince dilimleyin.
- Krema ve vanilya dışındaki malzemeleri çırparak karıştırın ocağa koyun.
- Göz göz olana kadar pişirin,ocaktan alıp 10 dakika kadar ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Vanilya ve kremayı katarak mikserle güzelce çırpın.
- Kullanacağınız kabın dibine 1 kaşık bisküvi koyun ,kenarlara çilekleri dizin bir miktar krema dökün (çilekleri kapatacak kadar),tekrar bir kaşık bisküvi koyup üzerine krema dökün.En üste bisküvi koyarak,çilekle süsleyin.Kabınız derinse ikinci katada çilek koyabilirsiniz ben koymadım.
- Buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirip afiyetle yiyin....
0 yorum:
Yorum Gönder