12 Temmuz 2014

ET SOTE

 Malzemeler:
  • 1 kg sotelik dana eti
  • 3 adet büyük domates 
  • 3 adet köy biberi
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • pul biber,kekik
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 4 kaşık zeytin yağı
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 1 adet kapya biber
Hazırlanışı:
  1. Eti tencereye alarak kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Suyunu çeken etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanları ve halka halka doğranmış biberleri ekleyip ölene kadar kavurun.
  3. Kabukları soyularak küp küp doğranmış domatesleri,salçayı ve ince ince kıydığınız sarımsakları ekleyin.
  4. Domatesler biraz diriliğini kaybedince sıcak suyu ekleyin,tencereyi ocağın en küçük gözüne alarak altını kısın,1 saat pişirin.Baharatlarını ekleyip ocaktan alın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA