Malzemeler:
- 1 kg sotelik dana eti
- 3 adet büyük domates
- 3 adet köy biberi
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- pul biber,kekik
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 4 kaşık zeytin yağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet kapya biber
Hazırlanışı:
- Eti tencereye alarak kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Suyunu çeken etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanları ve halka halka doğranmış biberleri ekleyip ölene kadar kavurun.
- Kabukları soyularak küp küp doğranmış domatesleri,salçayı ve ince ince kıydığınız sarımsakları ekleyin.
- Domatesler biraz diriliğini kaybedince sıcak suyu ekleyin,tencereyi ocağın en küçük gözüne alarak altını kısın,1 saat pişirin.Baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
0 yorum:
Yorum Gönder