10 Temmuz 2014

BAYAT PİDE BÖREĞİ




Hepimizin evinde mutlaka bayatlayan pide veya ekmek vardır.Ben bayatlamış ekmek ve pideleri genellikle küp küp doğrayarak biraz zeytinyağı ve kırmızı biber serptikten sonra fırında veya teflon tavada kızartarak kruton olarak çorbalarda kullanıyorum.Arada birde böyle pizza,börek benzeri şekilde fırında pişiririm.Son yaptığımda gayet lezzetli ve güzel olunca paylaşmak istedim,hiç yapmamış olanlar varsa fikir olsun....

Malzemeler.
  • Bayat pide veya ekmek (ben büyük kare borcam için bütün bir pidenin 3/4 ünü kullandım.)
  • 2,5 su bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • maydanoz
  • pul biber
  • ezilmiş beyaz peynir,kaşar peynir rendesi yada istediğiniz her hangi bir peynir
Yapılışı:
  1. Pideyi küp küp doğrayın,büyükçe bir karıştırma kabına alın.
  2. Pul biber dışındaki malzemeleri karıştırıp bir kısmını  üzerine dökmek için ayırarak pidelerin üzerine dökün ,hepsini güzelce karıştırın.
  3. Büyük kare borcama pişirme kağıdı serin ,malzemeyi döküp güzelce düzeltin.Üzerine kalan peynirli harcı döküp pul biber serpin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA