Malzemeler:
- 250 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet köy biberi yada sivri biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz,kekik,pul biber,kara biber
- 1 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- çay kaşığının ucuyla tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Soğanı yemeklik doğrayıp 3 kaşık zeytin yağında kavurun,kıymayı ilave edip suyunu salıp çekince ince doğranmış biberleri ekleyin.Biber biraz ölünce rendelenmiş domates ,salça ve sarımsakları katın.Sıcak suyu ve tuzunu baharatlarını ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.Suyunu tamamen çektirip kurutmayın biraz sosu kalsın.
- Malzemeleri güzelce çırparak krep hamurunu hazırlayın Krep tavasına birer kepçe koyarak pişirin (Bu malzeme ile 8 adet krep çıkıyor)
Kıymalı harçtan krepin ortasına koyun,iki yanından kapatarak sıkıca sarıp rulo yapın,fırın kabına dizin.
Üzerlerine kalan kıymayı ve sosu gezdirin.
Kaşar peyniri rendesi serpin.200 dereceye ısıtılmış fırına verip kaşarlar eriyene kadar tutun.
0 yorum:
Yorum Gönder