05 Temmuz 2014

FIRINDA TAVUKLU KABAK



Buzdolabında neredeyse sararmaya  yüz tutmuş kabakları kullanıp bir şeyler pişirmeye karar verince uzun zamandır yapmadığım bu yemek geldi aklıma.Oldukça lezzetli bir yemek kabağı pek sevmeyenlerin bile hoşuna gidecektir,içine konan tavuklu harç çok lezzetli oluyor çünkü.Yeni yemelerine rağmen ev halkından yarın için tekrar sipariş aldı tavuklu kısım,aynı malzeme ile değişik bir şeyler deneyeceğim yarın bakalım ortaya nasıl bir şey çıkacak....

Malzemeler:
  • 3 adet iri şişmanca kabak
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 adet  kapya biber
  • 1 adet etli köy biberi
  • yarım kg kuşbaşı tavuk kalça
  • 3 iri diş sarımsak
  • pul biber,karabiber,tuz
Beşamel sos :
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1,5  yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • biraz tuz
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri


Hazırlanışı:
  1. Kabakları tırtıklı soyma bıçağı ile kazıyın,uzunlamasına boydan ikiye kesin.İçlerini bir çay kaşığı ile kabakları delmeden çıkarın.Kabaklar yumuşayana kadar haşlayın.Çıkartıp fırın kabına dizin,içlerine tuz ve karabiber serpin.
  2. Soğanları ikiye bölüp piyazlık doğrayın.Biberleride ikiye bölerek ince ince doğrayın.Sarımsaklarıda küçük küçük doğrayın.

3. Tencereye yağı alıp ısınınca tavukları ekleyin ,yüksek ateşte 5 dakika kavurun.Kapağını kapatıp altını kısın    
 tavuklar suyunu çekene kadar pişirin.
4. Soğanları ilave edip ölene kadar kavurun,ateşi yükseltin biberleri ve sarımsağı ekleyin.1-2 dakika çevirip mısırı ekleyin .2-3 dakika daha kavurup baharatlarını ekleyin ocaktan alın.


5. Tavukları kabakların içine doldurun,beşamel sosu buradaki gibi hazırlayın.
6. Üzerlerine sos ve kaşar peynir koyduğunuz kabakları 200 dereceye ısıttığınız fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirin ,afiyet olsun....


0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA