19 Mayıs 2008

KIYMALI LAZANYA



Lazanyanın kıymalı olanınıda sebzeli olanınıda çok severim.Kalorisi bizler için biraz fazla olsada yanına başka yemek gerktirmeyen ve çocuklar içinde çok doyurucu ve yararlı bir yemek.İç harcını kendi damak zevkinize göre çeşitlendirmekte mümkün lazanyada.Ben bu sefer içine biber ve mantar koymadım çocuklar sevmediği için ama mantar çok yakışıyor siz seviyorsanız mutlaka koyun :)


Malzemeler:

Kıymalı harç için

  • yeterli sayıda lazanya ( ben barillanın haşlama gerektirmeyen lazanyasından 16-17 adet kullandım)

  • 600 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 400 gr mantar
  • 2 adet havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • tuz,karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Başamel sos için:


  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme)

  • 5 bardak süt

  • tuz ,karabiber

  • 3 yemek kaşığı margarin+1 yemek kaşığı sıvı yağ



Üzeri için :
Rendelenmiş kaşar peynir


Yapılışı:


  1. Önce kıymalı harcı yapmak için soğanları yemeklik doğrayarak yağda pembeleştirin.

  2. Kıymayı ilave ederek kavurun ,doğranmış sivri biberleri ekleyip 5 dakika kadar daha çevirin.Rendelenmiş iki havucu ekleyin.

  3. Doğranmış mantarları ekleyip biraz daha soteleyin ve küp küp doğradığınız domatesleri,küçük doğranmış sarımsakları ,salçayı şeker ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar güzelce pişirin.

  4. Ocaktan alıp karabiber ilave edin.

  5. Başamel sosu buradaki gibi hazırlayın.

  6. Kullanacağınız kabın tabanına sostan her yerine gelecek şekilde sürün.Üzerine lazanyaları dizin.Kıymanın yarısını koyup düzgünce her yanına yayın.Üzerine sosun 1/3 'ini gezdirin.

  7. Tekrar bir kat daha lazanya dizip aynı işlemleri uygulayın.

  8. 3. sıra lazanyaları dizip kalan sosu her yerine yayın ve üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

  9. 180 derecede ısıttığınız fırında peynir eriyip üzeri biraz kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Not: Bu ölçüler büyük dikdörtgen borcam için uygun ,daha az yapmak için malzemeleri yarı yarıya azaltın


13 yorum:

  1. oglus cok sever lazanyayi,nar gibi kizarmis bol kiymali cok lezzetli olmustur ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. "İYİ DOSTU OLANIN, AYNAYA GEREKSİNİMİ YOKTUR..." (MEVLANA).. Güzelliklerle dolu bir gün dilerim canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. nefis bir görüntü ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Lazanya sahane ellerine saglik canim,muhtesem gorunuyor.

    Sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  5. Lazanya harika görünüyor Nalan'cım. Ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Sayfanızı açınca oğlum "Anne bak gülümseyen kurabiyeler" dedi başlıktaki fotoğrafı gösterip.
    Lazanya da çok güzel görünüyor.Elinize sağlık
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım.
    lazanyayı yapmayan bir ben kaldım herhalde.:)
    Ama tarifin nefis görünüyor.
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  8. resimler ağzımı sulandırdı, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Çok nefis görünüyor Nalan'cığım,ellerine sağlık canım..


    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. lazanya nereden alınız..

    YanıtlaSil
  11. çok güzel gözüküyor. .ama .. lazanyayı nereden alabilrim..

    YanıtlaSil
  12. of anam of bu ne kadar guzel bir goruntu boyle hic dayanamam. ellerine saglik cok guzel olmus. Sevgiler

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA