Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket buğday nişastası (200 gram)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.Süt,portakal suyu ve sıvı yağı ekleyin.Kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın.Portakal kabuğunu ekleyin.
- Kalıbı yumuşamış margarinle iyice yağlayın ,biraz un serperek her yerini una bulayın.Ters çevirip fazla unu silkeleyin.Kek harcını koyup önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına verin.
- Üzeri kızarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürüp,20 - 25 dakika daha pişirin.Her fırının farklı olduğunu unutmayın,arada kontrol edin.Kürdanla pişip pişmediğine bakarak fırından alın.
0 yorum:
Yorum Gönder