Malzemeler:
- 4 adet + yarım yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine,beyazları sosa)
İç harcı:
- 400 gr kıyma
- 2 adet büyük kuru soğan
- 3 adet rendelenmiş çiğ patates
- Yarım demet maydanoz
- tuz,karabiber,pul biber
- Yeteri kadar sıvı yağ
Yapılışı:
- İç harcı için yemeklik doğranmış soğanları soteleyin.Kıymayı ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun.Rendelenmiş patatesleri ekleyip patatesle ölene kadar kavurmaya devam edin.Maydanoz ,tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ocaktan alın.
- Sos malzemelerini çırpma teli ile iyice karıştırın.
- 3 yufkayı aralarına ve en üst yufkaya sos sürerek üst üste koyun.Yufkayı önce dörde sonra her parçayı tekrar dörde bölerek 16 parçaya kesin.
- Geniş kısımlarına harçtan koyarak sarın.Kalan bir buçuk yufkayıda yarım yarım üç kat olacak şekilde aynen yapın.
- Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kalan sostan sürün.Buzdolabında 2 saat kadar bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder