Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 1 kalıp beyaz peynir
- Yarım demet dere otu
- 1 adet yumurta
- Tuz,karabiber
- 3 adet büyük kabak
- Biraz sıvı yağ
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 125 gr eritilmiş margarin
- 1 şişe maden suyu
- Yarım çay bardağı süt
Yapılışı:
- Kabağı rendeleyip fazla suyu varsa elinizle sıkın.Yumurta,ezilmiş peynir,ince kıyılmış dereotu,tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Tepsiyi yağlayın.İlk yufkayı kenarları tepsinin dışında kalacak şekilde serin.Üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.İkinci yufkayı da büzdürerek koyun,yine yağ gezdirin.,üzerine kabaklı harcı yayın.Kalan iki yufkayı da aynı şekilde yaparak,tepsinin dışında kalan yufkayı üzerine kapatın.
- Böreği dilimleyin.Sos malzemelerini çırparak üzerine eşit şekilde dökün.1 saat buzdolabında bekletin.200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder